to top

قیر در حوزه های مختلف صنعتی چه کاربردی دارد؟


1060
زمان مطالعه: 13 دقیقه, 30 ثانیه

قیر- فروش قیر- قیمت فروش قیر- قیمت خرید قیر- صادرات قیر- فروش قیر وارداتی- فروشنده قیر- تولید قیر- شرکت تولید قیر- ساخت قیر- انواع قیر- کاربرد قیر- خواص قیر- تولید کننده قیر- تأمین قیر- تولید و تأمین قیر



قیر چیست و چه کاربردهایی دارد؟

قیر- فروش قیر- قیمت فروش قیر- قیمت خرید قیر- صادرات قیر- فروش قیر وارداتی- فروشنده قیر- تولید قیر- شرکت تولید قیر- ساخت قیر- انواع قیر- کاربرد قیر- خواص قیر- تولید کننده قیر- تأمین قیر- تولید و تأمین قیر

قیر یک هیدروکربن متراکم، بسیار چسبناک و برگرفته از نفت است که به دو نوع اصلی طبقه‌بندی می‌شود. اولین نوع، قیر طبیعی است که در زیر تپه‌ها و دریاچه‌های نفتی یافت می‌شود و نوع دیگر، قیر تصفیه شده حاصل از ته‌نشینی نفت خام است. قیر حاوی ۲ درصد اکسیژن، ۱۱ درصد هیدروژن و ۸۷ درصد کربن است. همان‌طور که گفته شد، این محصول یک هیدروکربن با وزن مولکولی بالا شامل روغن، رزین و آسفالتین است. وجود ۵ تا ۳۰ درصد آسفالتین در قیر باعث سختی قیر می‌شود. این ماده خمیری شکل در عایق‌کاری رطوبت و ساخت آسفالت کاربرد دارد. قیر انواع گوناگونی دارد که هر یک از انواع آن، دارای کاربرد خاصی است. قیر از مشتقات نفت است و اغلب در پالایشگاه نفت تولید می‌شود.

روش های تولید قیر

1- اجرای مستقیم

2- دمیدن هوا که براساس فرایند مقطعی یا ادامه‌دار انجام می‌شود

خواص مهم قیر

* نفوذ ناپذیری در برابر آب

* چسبندگی

منابع تأمین قیر

قیر ماده هیدروکربنی است که دارای تعریف ، ویژگی ، منابع و ویژگی های خاص می باشد . مواد قیری از نفت نیز متنوع تر هستند. زیرا قیر علاوه بر نفت منابع دیگری نیز دارد . قیرها بسته به منشا به سه دسته زیر تقسیم می شوند :

ا- قیرهای طبیعی

برخی از انواع قیر در طبیعت و در اثر تبدیل تدریجی نفت خام و تبخیر مواد فرار آن در اثر گذشت سال‌های بسیار زیاد به دست می‌آید. چنین قیری، قیر طبیعی نامیده می‌شود و دوام آن بیشتر از قیرهای نفتی است. چنین قیری ممکن است به‌صورت خالص در طبیعت وجود داشته باشد (قیر دریاچه‌ای) مانند دریاچه قیر بهبهان ایران و دریاچه قیر تیرینیداد آمریکا، یا از معادن استخراج شود (قیر معدنی). قیر طبیعی با نام گیلسونایت (Gilsonite)، یواینتایت (Uintaite)، بنتونایت (Bentonite) و آسفالتایت یا آسفالتوم (Asphaltite or Ashphaltum) نیز شناخته می‌شود. این نوع قیر یک رزین هیدروکربن طبیعی است که در تاریخ معاصر مجددا” در رود بونیتا واقع در شمال شرق یوتا یافت شده است.این آسفالت طبیعی شبیه یک آسفالت نفت خام سخت شده است. معمولاً اسامی آسفالت، یوتانیت و آسفالتوم نیز برای این ماده به کار برده می شود. قیر طبیعی به مانند آسفالت طبیعی در حلالهای آلیفاتیک و آروماتیک محلول است.” بعلت سازگاری بالای این محصول، معمولاً جهت سخت کردن مشتقات نفتی رقیق نیز به کار می رود.

۲- قیرهای نفتی

قیر معمولاً از تقطیر نفت خام به دست می‌آید. چنین قیری قیر نفتی یا قیر تقطیری نامیده می‌شود. قیر نفتی محصول دو مرحله تقطیر نفت خام در برج تقطیر است. در مرحله نخست تقطیر، مواد سبک مانند بنزین و پروپان از نفت خام جدا می‌شوند. این فرایند در فشاری نزدیک به یک اتمسفر (واحد) انجام می‌شود. در مرحله دوم نیز ترکیبات سنگین مانند گازوئیل و نفت سفید خارج می‌شوند. این فرایند در فشاری نزدیک به خلاء صورت می‌پذیرد. در نهایت مخلوطی از ذرات جامد بسیار ریز به نام آسفالتن باقی می‌ماند که در ماده سیال گریس‌مانندی به نام مالتن غوطه‌ور است. قیر استخراج شده از نفت یا سنگ‌های معدنی مخصوص، قیر خالص نام دارد که با توجه به منشأ تشکیل، طبقه ‌بندی می‌شود. قیرهای خالص همچنین برای اینکه خواص مورد نظر برای کاربردهای مختلف را پیدا کنند، تحت فرآیندهای دیگر قرار می‌گیرند و انواع مختلف قیر را (ازجمله قیر دمیده، قیر محلول، قیر امولسیون، قیر پلیمری و…) را تشکیل می‌دهند.

۳- قیرهای قطرانی

انواع قیر از لحاظ شیمیائی طبقه بندیهای مختلفی برای قیر صورت گرفته که دو مورد از مرسوم ترین آنها طبقه بندی بر اساس طبیعی یا نفتی بودن قیر و مورد مرسوم تر بر اساس نوع منبع تامین کننده قیر یعنی نفت یا ذغال سنگ یا چوب می باشد . استفاده از قیرهای حاصل از قطران تصفقه شده در جاده، فقط محدود به مخلوط قیر قطران برای پوشش های سطحی می شود. قیرهای ذغال سنگی که در این مخلوط استفاده می شوند، در دمای پایین محلول تر و عملکرد بهتری دارند. به طور کلی عقیده بر این است که چون خاصیت اسیدی Tar بالا است، چسبندگی خوبی با مصالح ایجاد می کند.

انواع قیر

  • قیر دمیده

قیر دمیده از دمیدن هوای داغ به قیر خالص در مرحله آخر عمل تصفیه به دست می‌آید. در این فرایند، هوای داغ با دمای ۲۰۰ تا ۳۰۰ درجه سانتی‌گراد توسط لوله‌های سوراخ‌دار به محفظه حاوی قیر دمیده می‌شود. در اثر انجام این فرایند، اتم‌های هیدروژن موجود در مولکول‌های هیدروکربورهای قیر، با اکسیژن هوا ترکیب می‌شود و با تشکیل آب، عمل بسپارش اتفاق می‌افتد. قیر دمیده نسبت به قیر خالص دارای درجه نفوذ کمتری است، درجه نرمی بیشتری دارد و حساسیت کم تری نسبت به تغییرات دما دارد. این نوع قیر بیشتر در ساختن ورق‌های پوشش بام، باتری اتومبیل و اندودکاری مورد استفاده قرار می‌گیرد. علامت اختصاری قیر دمیده R می‌باشد؛ مثلاً قیر۸۰/۲۵ R به معنای قیر دمیده با درجه نرمی ۸۰ و درجه نفوذ ۲۵ می‌باشد.

  • قیر مخلوط یا محلول

قیر مخلوط به مخلوطی از قیر و یک حلال مناسب (مثلاً نفت سفید یا بنزین) گفته می‌شود. این قیر در درجه‌حرارت محیط مایع است یا با حرارت کمی به مایع تبدیل می‌شود. قیر مخلوط در انواع آسفالت‌های پوششی و ماکادامی مورد استفاده قرار می‌گیرد. سرعت گیرش یا سفت شدن این نوع قیر بستگی به نوع محلول دارد. به‌طور مثال به دلیل سرعت بالای تبخیر بنزین، قیر حل شده در بنزین سریع‌تر سفت می‌شود. این قیر، اصطلاحاً قیر تندگیر (RC) نامیده می‌شود. همچنین قیرهایی که در نفت حل شده‌اند، قیر کندگیر (MC) نامیده می‌شوند و به قیرهایی که در نفت گاز یا نفت کوره حل شوند، قیر دیرگیر (SC) گفته می‌شود. قیرهای محلول بر اساس درجه گرانروی‌شان درجه‌بندی می‌شوند.

  • قیر ترینیداد

در ترینیداد، قیر را از دهانه آتشفشان خاموش درمی‌آورند. رویه بسته قیر را شکسته، و از زیر آن قیر را برداشت می‌نمایند که باز قیر، روان شده و جای آنچه که برداشته شده را پر می‌کند. این قیر دارای ناخالصی (جسمهای معدنی و ریشه گیاهان) است. آن را در دمای ۱۶۰ درجه آب کرده، و صاف می‌کنند که آن را قیر ترینیداد پالوده(Trinidad-epure) می‌نامند و دارای ۳۸٫۵٪ جسم‌های معدنی، و ۵٪ جسم‌های آلی نامحلول در CS2 و ۵۶٫۵٪ قیر که در سولفور کربن حل می‌شود. جسم‌های معدنی که آن‌ها را خاکستر آتشفشانی و خاک رس کلوییدی می‌پندارند، به گونه دانه‌های ریز در آن پخش اند که این ریزدانه‌ها، درجه نرمی و چکیدن آن را بالا برده‌اند. قیر ترینیداد پالوده را در روغن‌های معدنی حل کرده یا با قیر نفتی درهم و به کار می‌برند. این قیر دارای چگالی ۱٫۴، درجه نفوذ ۱٫۴ تا ۴ (در گرمای ۲۵ درجه)، درجه نرمی ۷۸ تا ۸۴ و درجه شکستن ۱۳ تا ۱۴ است.

  • قیرابه

قیرابه (قیر امولسیون) با مخلوط کردن قیر و آب و یک ماده امولسیون‌ساز به‌دست می‌آید. مقدار ماده امولسیون ساز بسیار کم و در حدود ۰٫۳ تا ۰٫۵ درصد وزن قیر می‌باشد. مقدار آب مصرفی این نوع قیر در حدود ۳۰ تا ۵۰ درصد وزن قیر می‌باشد. ماده امولسیون‌ساز معمولاً یک نمک قلیایی اسیدهای آلی یا نمک آمونیم است که باعث باردار شدن ذرات قیر می‌شود. به این ترتیب ذرات قیر در اثر بار القایی یکدیگر را دفع می‌کنند و به‌صورت کره‌هایی با قطر یک‌صدم تا یک‌هزارم میلی‌متر در آب شناور می‌شوند. استفاده از این نوع قیر، باعث کاهش آلایندگی محیط زیست می‌شود و چون از نفت یا حلال‌های قابل اشتعال استفاده نمی‌شود، خطر اشتعال در حین حمل و نقل قیر کاهش می‌یابد. از قیر امولسیونی برای آسفالت سرد در محیط‌های مرطوب یا برای عایق کاری استفاده می‌شود که در این صورت باید دوباره به آن آب اضافه کرد و محتوای آن را به حدود ۶۵ درصد رساند.

کاربرد قیر

  • قیر معمولاً در دو حوزه راه‌سازی و عایق‌کاری به کار می‌رود. حدوداً ۹۰ درصد از قیر تولیدی، در حوزه راهسازی مورد استفاده قرار می‌گیرد و مصارف عایق‌کاری، تنها ۱۰ درصد از مصرف قیر را به خود اختصاص می‌دهد.
  • از قیر معمولاً برای عایق بندی بام‌ها و کف حمام‌ها استفاده می‌شود. معمولاً به منظور تثبیت قیر، آن را همراه با گونی مورد استفاده قرار می‌دهند که به آن قیرگونی گفته می‌شود. الیاف گونی نقش مسلح‌کننده قیر را دارند و قیر را در محل خود تثبیت می‌کنند.
  • محصولاتی مانند مقوای قیری یا نمد قیری که با نام‌های تجاری نظیر ایزوگام و… ارائه می‌شوند نیز کاربردی مشابه قیرگونی دارند.
  • به منظور جلوگیری از نفوذ رطوبت زمین به کف ساختمان، از بلوکاژ یا ماکادم استفاده می‌شود.
  • قیر عمدتاً در ساخت و سازها، راه‌سازی، عایق کاری جاده‌ها، آسفالت کردن خیابان‌ها یا عایق بندی پشت بام‌ها استفاده می‌شود. این محصول با توجه به فرآیندهای مختلف تولید به انواع و درجه‌های مختلف و آزمایش‌های فیزیکی نظیر تست نفوذ، تست گرانروی (ویسکوزیته)، تست نقطه اشتعال، تست حلالیت، تست نقطه نرم شدن، تست انعطاف‌پذیری و موارد دیگر تقسیم می‌شود.
  • کاربرد قیر و امولسین قیر در روسازی راه‌ها و فرودگاه‌ها

1. روکش سطحی

2. ماکادام نفوذی

3. مخلوط‌های سرد ماشینی

4. درز بندی با مخلوط معلق

5. اندود سطحی

6. اندود تقویتی

7. تحکیم خاک-درجا

8. غبار نشانی

  • مالچ‌های نفتی روش‌های مختلف مصرف مالچ‌ها

1. تثبیت شن‌های روان

2. حفاظت فرودگاه‌ها و تأسیسات

3. مالچ‌های ساختمانی

4. مالچ‌های کشاورزی

5. تولید باران مصنوعی

6. مالچ‌های راه وآهن

مشخصات قیر

  1. درجه نفوذ: آزمایش درجه نفوذ برای تعیین سختی قیر مورد استفاده قرار می‌گیرد. در این آزمایش از یک سوزن استاندارد تحت اثر بار ۱۰۰ گرمی در مدت ۵ ثانیه به داخل قیر در دمای ۲۵ درجه نفوذ می‌کند. مقدار نفوذ برحسب دهم میلی‌متر درجه نفوذ نامیده می‌شود. هر چه درجه نفوذ کم‌تر باشد قیر سخت‌تر است.

  2. گرانروی: هر چه کند روانی قیر بیشتر باشد خواص جامد بیشتری از خود نشان می‌دهد. واضح است در دماهای بالاتر کند روانی کم‌تر است. این مشخصه قیر با دستگاه سی بولت فیورل یا به روش کینماتیکی اندازه‌گیری می‌شود.

  3. درجه اشتعال: درجه اشتعال دمایی است که اگر قیر به آن دما برسد، گازهای متصاعد از آن با نزدیک شدن شعله، مشتعل می‌شوند و در سطح آن شعله به وجود می‌آید. حداکثر دمایی که می‌توان قیر را در کارگاه گرم کرد به درجه اشتعال محدود می‌باشد.

  4. افت وزنی: افت وزنی قیر در دمای بالا، در اثر تبخیر قسمتی از روغن‌ها و ترکیبات نفتی آن می‌باشد. این مشخصه نیز از خواص مهم قیر است. افت وزنی قیر در اُوِن در دمای ۱۶۳ درجه سانتی گراد و در مدت ۵ ساعت (شرایط تقریبی پخت آسفالت) اندازه‌گیری می‌شود.

  5. شکل‌پذیری یا انگمی: اگر نمونه‌ای از قیر با سطح مقطع ۱ سانتی‌متر مربع را با سرعت ۵ سانتی‌متر/دقیقه بکشیم، مقدار افزایش طول نمونه را قبل از پاره شدن خاصیت آن کمی قیر گویند.

  6. درجه خلوص: می‌دانیم حلال قیر تترا کلرور کربن و سولفور کربن است؛ بنابراین اگر نمونه‌ای از قیر را در هر یک از این مواد حل کنیم، ناخالصی‌های آن باقی می‌ماند و از آن جا درجه خلوص قیر را می‌توانیم تعیین کنیم. درجه خلوص عبارت است از: (وزن نمونه قیر) ÷ [(وزن ناخالصی) - (وزن قیر)]

  7. درجه نرمی: درجه نرمی دمایی است که با رسیدن قیر به آن دما، قیر از حالت جامد به حالت روان در می‌آید. هرچه درجه نرمی قیر بیشتر باشد، حساسیت کم تری نسبت به تغییرات دما دارد. درجه نرمی قیرهای معمولی حدود ۶۰ تا ۷۰ می‌باشد.

مشخصات قیر

شرکت پرشین قیر پاسارگاد

این مجموعه در عرصه تولید و تامین انواع قیر های ساختمانی، قیر بشکه ای، قیر راه سازی و صنعتی، قیر ۶۰۷۰، قیر امولوسیون، آسفالت گرم، ایزوگام، قیر ۹۰۱۵ ، قیر ۸۵۲۵ و… با نزدیک به 30 سال فعالیت در حوزه تولید و تأمین توانسته تمامی استاندارد ها و گواهی نامه های معتبر بین المللی و کشوری را کسب کرده و سابقه درخشانی در امر خرید و فروش قیر داشته باشد. شرکت پرشین قیر پاسارگاد ( نمایندگی تأمین و خرید و فروش قیر پاسارگاد ) برای تمامی محصولات خود ضمانت نامه معتبر و کتبی تضمین کیفیت قیر ارائه میدهد. به گونه ای که در صورت هرگونه مشکل از جمله: ناخالصی قیر، مطابق نبودن کیفیت قیر با نتیجه آزمایش پالایشگاه، همچنین در صورت نداشتن رضایت مشتری به هر دلیل محصول مرجوع میگردد. با توجه به نیاز روزافزون کشور به فروشندگان تخصصی در زمینه تامین مصالح ساختمانی و راه سازی ، پرشین قیر پاسارگاد در سال 1373 در زمینه تامین و توضیع مصالح مورد نیاز در امور ایزولاسیون ساختمان و راه سازی شروع به فعالیت نمود. شرکت پرشین قیر پاسارگاد توسط متخصصان در زمینه تجارت قیر و فرآورده های نفتی و همچنین واردات گونی چتایی فعال می باشد و محصولات قیر و گونی را از تولیدکنندگانی بدست می آورد. که از قوانین استاندارد جهانی پیروی می کنند که از جمله باکیفیت ترین این تولید کنندگان در زمینه قیر (کارخانه قیر پاسارگاد) و گونی بنگال (محصول کشور بنگلادش) می باشد. شرکت پرشین قیر پاسارگاد در حداقل رساندن هزینه های حمل و نقل به شما کمک خواهد کرد. جهت مشاوره و خرید قیر با شماره ۰۹۱۲۱۹۸۵۸۷۲ یونس زمینی تماس حاصل فرمایید.

محصولات شرکت پرشین قیر پاسارگاد

قیر 6070

بیشتر کاربرد قیر شل 6070 در زمینه ی ساختمان سازی و راه سازی می باشد. قیر 6070 یکی از انواع قیرهای تولید شده در شرکت های پالایشگاهی می باشد. و بیشتر کاربردی که برای این محصول ذکر می شود در زمینه راه سازی و ساختمان سازی می باشد. این نوع از قیر جز دسته ی قیر های صادراتی ایران محسوب می شود و به کشورهای مختلفی از جمله چین ، هند ، ارمنستان و … صادر می گردد.

انواع ایزوگام

در مواقع بارندگی یا نفوذ رطوبت در ساختمان لایه ای از عایق برای تمامی ساختمان ها لازم به نظر می رسد که ایزوگام می باشد.

قیر 8525

برای تهیه این فراورده قیر خالص را تا رسیدن به کیفیت مورد نظر با یک حلال مناسب مثل نفت سفید یا بنزین مخلوط ی کنند.

آسفالت گرم

آسفالت گرم در انواع مختلف برای پشت بام، راه سازی و محوطه سازی می باشد و در پرشین قیر پاسارگاد دارای استاندارد های بین المللی می باشد.

قیر 9015

با توجه به خصوصیات آب و هوایی در مناطق مختلف، نیاز به قیر هایی با خصوصیات متفاوت برای ایزوله کردن بام ها و سایر مصارف وجود دارد.

قیر امولوسیون

قیر امولسیون یا قیرابه از مخلوط شدن قیر ، آب و مواد امولسیون ساز در پالایشگاه بدست می آید . همان طور که از خصوصیات شیمیایی قیر و آب برمی آید.

قیر امولوسیون

قیر- فروش قیر- قیمت فروش قیر- قیمت خرید قیر- صادرات قیر- فروش قیر وارداتی- فروشنده قیر- تولید قیر- شرکت تولید قیر- ساخت قیر- انواع قیر- کاربرد قیر- خواص قیر- تولید کننده قیر- تأمین قیر- تولید و تأمین قیر



نظرات

loader

لطفا شکیبا باشید ...