سوله چیست؟
سوله معمولا برای ساخت و ایجاد سالنهای صنعتی و ورزشی استفاده میگردد. برای ساخت سالن صنعتی از سازه هایی با سطح مقطع متغیر استفاده میشود. ابعاد و وزن این مقاطع با توجه به کاربری هر واحد صنعتی تغییر مینماید. مهمترین عوامل تعیین کننده در وزن سالنهای صنعتی عبارتند از:
- منطقه مورد نظر جهت ساخت سوله از جهت میزان سرعت وزش باد
- میزان حداکثر بارش برف
- دهانه سالن
- ارتفاع ستونها (در صورت نیاز استفاده از جرثقیل سقفی)
پرکاربردترین ساختمان فولادی پیش ساخته در سراسر جهان سوله است. در بیش از ۹۰ درصد صنایع، انبارها، ورزشگاهها، سالنهای تولید دام و طیور و… به کار میرود. بنا بر ابعاد دهانه، ارتفاع و طول و تحمل بار برف و باد منطقه اشکال گوناگونی در موقع طراحی پیدا میکند. مهمترین بحث برای اقتصادی ساختن هر سفارش، دانستن میزان واقعی ابعاد مذکور و پیش بینی موارد مورد نیاز است.
بدیهی است بهترین محاسبات هم بدون رعایت کیفیت جوشکاری، استفاده از پیچ و مهرههای و سایر اتصالات استاندارد، زنگ زدایی و رنگ آمیزی علمی یا کارگذاری صحیح اجزا، فاقد کارآیی و استحکام لازم خواهند بود. لازم به توضیح است که کلیه قطعات ساخت این شرکت با استفاده از تجربهای چندین ساله و نظارتی ثابت، جوش اتوماتیک زیر پودری و استفاده از ماتریال کاملاً استاندارد که در هر زمان میتواند به رویت کارفرما برسد تولید شده و تا کنون به تایید دهها شرکت مشاور و دستگاه نظارتی رسیده است.
طراحی سوله
نقشههای اجرایی و نقشههای جزئیات و اجزا محصول در مورد اسکلت میبایستی در مورد هر قرار داد به طور جداگانه تهیه گردد و دستور ساخت صادر شود. بازرسی فنی و کنترل مرغوبیت نیز به عهده نمایندگان طراحی است. طراحی میتواند توسط افراد شرکت با کمک نرم افزار Safe، Etabsو Sap2000 صورت پذیرد و یا در برخی موارد توسط افراد متخصص و یا شرکتهای مشاوره انجام گیرد. نقشههای اجرایی فونداسیونها نیز توسط طراحان شرکت تهیه و برای اجرای آن به خریدار تحویل میگردد.
طبق استاندارد سازمان برنامه تا شیب ۲۰ درصد در ایران، میزان بار برف به چهار بخش تقسیم میشود: ۲۵، ۹۰، ۱۵۰ و ۲۰۰ کیلوگرم بر متر مربع. اکثریت سفارشات برای بار برف ۱۵۰ کیلوگرم بر متر مربع فرض شده است. بر اساس استاندارد سازمان برنامه فشار باد در مناطق مختلف ایران، تا حدود ۹۲ کیلوگرم بر متر مربع نمایش داده شده است.
برای دریافت قیمت سوله می توانید با شماره تلفن های زیر تماس حاصل نمایید
09129263457 – 02122258791
انواع سوله
سوله دارای انواع گوناگون میباشد:
- سوله تک دهانه به صورت ۸
- سوله دو یا چند دهنه با ستون مشترک به صورت ۸۸ یا ۸۸۸ یا ۸۸۸۸
- سوله دو دهانه به صورت ۸
- سوله مدور
- سوله چند ضلعی
مشخصات ظاهری سوله
شکل قاب فلزی میتواند به صورت یک قاب ساده باشد یا مرکب و یا با یک ستون وسط یا ستون وسط ترکیبی و یا با یک شیب (یک طرفه) که میتوان برای روشنایی در سقف نورگیر نصب کرد. یک طرف و دو طرف سایبان میتواند در اطراف سالن نصب گردد. همچنین در سالنهای تولیدی نصب جرثقیل سقفی بسیار متداول است.
ابعاد ظاهری سوله
سالنهای سوله میتواند تا دهنه حدود ۶۰ متر تولید شود و معمولا دهنههای سالنهای مورد نیاز از ۱۰ متر تا ۲۵ متر با یک قاب ساده میباشد و متوسط دهنه در صنایع ۲۰ متر و ارتفاع معمول ۶ متر میباشد.
مشخصات اجزا سوله:
اجزا اصلی یک قاب فلزی پیش ساخته عمدتاً عبارتند از:
- ستون (column)
- رفتر والپست ( (wall post)
- پرلین یا (z purlin)
- تیر کرین (crane Beam)
- میل مهار یا سگراد( anchor rode )
- بولت (Bolt)
بادبند
- سقفی و دورتادور (Brace)
- کف ستون (Base plate)
- قوطی( Box)
- تیر (Beam)
- آب چکان تکیه گاه جرثقیل یا براکت مراحل اجرای پروژه
خصوصیات سوله
سوله سازی به دلیل کاربرد عمدتاً صنعتی از نظر طراحی با سایر سازهها متفاوت است خصوصاً آن که قابها در این نوع سازهها کاملاً متفاوت بوده و دارای شیب میباشند و دهانهها نیز نسبت به سایر سازهها بزرگتر است. به دلیل بزرگ بودن ابعاد تیرها و ستونها، جهت اجرای این سازه نمیتوان از پروفیلهای موجود در بازار استفاده نمود و باید اقدام به ساخت آنها کرد که اصطلاحاً به آن تیر ورق میگویند.
مراحل کلی پروژه سوله سازی
ساخت و مونتاژ تمام قطعات اسکلت فلزی در داخل کارخانه انجام میشود. ساخت شامل: برشکاری، مونتاژ اولیه، جوش اولیه، مونتاژ نهایی، جوش نهایی، تمیزکاری و رنگ نصب سوله و نصب اسکلت فلزی در محل مورد نظر صورت میگیرد. علاوه بر قطعات اصلی ساخته شده برخی قطعات دیگر مثل پیچ و مهره میبایستی به محل حمل شده، سپس به کمک جرثقیل و تیر و ابزار لازم عمل نصب و تنظیم نهایی صورت پذیرد. سوله به دلیل کاربرد عمدتا صنعتی از نظر طراحی با سایر سازهها متفاوت است خصوصا آنکه قابها در این نوع سازهها کاملا متفاوت بوده و دارای شیب میباشند و دهانهها نیز نسبت به سایر سازهها بزرگتر است. به دلیل بزرگ بودن ابعاد تیرها و ستونها، جهت اجرای این سازه نمیتوان از پروفیلهای موجود در بازار استفاده نمود و باید اقدام به ساخت آنها کرد که اصطلاحا به آن تیر ورق میگویند.
منبع http://hadidkaraniran.com